Sadonkorjuun superviikonloppu

IMG_3615

Nyt pitää kiirettä, sillä puutarha ja metsä tursuavat satoa. Tämä vuosi tuntuu olevan sienien supervuosi, kantarelleja ja mustatorvisieniä on vakiopaikoilla ihan silmän kantamattomiin. Suurin osa sienistä syödään saman tien piirakoina, muhennoksena ja sellaisenaan paistettuna ruisleivän päällä tillin kera. Loput paistan pannulla kuiviksi ja pakastan.

IMG_3642

Lopulta oli pakko vain lähteä pois metsästä, kun kori oli jo täynnä ja sieniä näkyi silti mihin  vain katseen kohdisti. Onneksi nyt on satanut tasaisin väliajoin eivätkä sienet pääse kuivahtamaan. Voi tehdä täsmäiskuja pitkin viikkoa.

IMG_3631

Myös puutarhassa riittää satoa poimittavaksi. Räkättirastaat viettävät festareita viinimarjapensaissa, joten marjat on poimittava kiireesti talteen. Osa keitetään saman tien mehuksi, loput pakastetaan myöhempää mehustusta varten. Muutaman pakasterasian kokonaisia marjoja säästän ihan vain smoothieita varten.

IMG_3665

Mustaherukat ovat tänä vuonna valtavia, aurinko ja lämpö ovat tehneet tehtävänsä.

IMG_3532.JPG

Karviaiset keitän hillosokerilla hilloksi.

IMG_3666

Tänä viikonloppuna olen pakastanut myös lehtikaalisatoa…

IMG_3668

… ja pinaattisatoa. Tänä vuonna lehdet ovat säästyneet toukilta ja tuholaisilta, reikäisiä lehtiä on ollut vain muutamia. Ryöppään pinaatit kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan, jäähdytän ja pakastan annospusseissa.

IMG_3626

Viljapellot alkavat vähitellen tuleentua. Suomen lyhyt, mutta intensiivinen kesä alkaa kallistua loppua kohden. Sadonkorjuu on syytä tehdä ajoissa, muuten tilaisuus menee ohi.

 

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Sadonkorjuun superviikonloppu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s